TAHRİN. Ankaralıların Vazgeçilmez Bitkisi Her Derde Şifa Rakı gibi Kokar
Tadmayan Ankarayı Angaralıyı Bilmez Dua ile Ekilir. Beyaz Peynirin yanında Tuza bana bana yenir. Ulus Halinde Bir tek Kişi satar. Şifası boldur Hele Yoğurt Çorbası üstüne OFFFFF. 

dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak kullanılır. Ejder otu, dargun,Tahrin ve yeşil altın olarak da bilinen tahrin anayurdu Sibirya'dır. Türkiye'de Ankara, Gaziantep, Urfa ve Erzurum’da yetiştirilmektedir.
Tahrin, protein, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, niasin, riboflavin, A vitamini ve C, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ve manganez gibi çok miktarda yararlı besin ve mineral içerir.
Tahrin yaprakları, böbreklerin, kalbin ve karaciğerin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan yüksek miktarda potasyuma sahiptir. Tarhun yapraklarının ayrıca anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir, bu da kalp damarlarını herhangi bir hasardan korur. İçerdiği potasyum sayesinde, yapraklar kalp kasılmasını düzenlemede yardımcı olur
yaprakları, hemoglobin içeren kırmızı kan hücreleri üretmek için önemli olan demir minerali içerir. Ayrıca, vücuttaki demiri emmeye yardımcı olan ve dolayısıyla anemi gibi kanla ilgili sorunları önlemek için kullanılabilecek zengin C vitamini içerir.
Tahrin yaprakları, vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardım eden antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudun kanser gibi hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Bu faktör sadece kanser hücresi büyümesini engellemez; Ayrıca vücudu diğer çeşitli ciddi hastalıklardan koruyacaktır.
HALUK BALABAN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder